"Acil Durumunuz Yok" Haberlerine İnceleme Başlatıldı

Trabzon'un Yomra İlçesi Sancak Mahallesi'nde göğüs ağrısı şikayeti olduğunu belirten ve fenalaşan Cihani Rıza Üzülmez'in eşi Zeynep Üzülmez, 112'yi arayarak yardım talebinde bulundu. Olay yerine gelen 112 ekibi evden, hastayı ambulansa aldılar. Ambulansta ilk müdahale yapıldıktan sonra "Acil durumunuz yok, Ahi Evren Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Hastalıkları Hastanesi'nin polikliniğine gideceksiniz" diyerek hastayı ambulanstan indirdikleri iddia edildi. Cihani Rıza ve Zeynep Üzülmez çifti, yürüyerek dolmuşa gitmek istediler. Cihani Rıza Üzülmez bir anda yere yığıldı. İkinci kez ambulans çağırıldı ve hasta ambulans ile Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildiği basında yer almıştı.

Basında çıkan iddialar ile ilgili soruşturma başlatıldı. Ambulans personellerinin vermiş oldukları ilk ifade de, hastayı Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirmek istediklerini fakat hastanın Ahi Evren Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Hastalıkları Hastanesi'ne gitmek istedini belirttiler. Kendi rızaları ile imza atarak ambulanstan indiklerini ifade ettikleri öğrenildi. 

“Ben Salağım Servisimden Başka Servise Gittim” Cezası Belli Oldu “Ben Salağım Servisimden Başka Servise Gittim” Cezası Belli Oldu

Ambulans Kısa Yol Yerine Uzun Yolu Tercih Etti

Ambulansın kısa yoldan dönmek yerine uzun yolu tercih ettiğini ifade eden Zeynep Üzülmez, "Cevahir Alış Veriş Merkezi önündeki kavşaktan dönmek yerine Ramada otelin olduğu kavşaktan döndü. Sirenlerini yakmadı. Sanki acil bir durum yoktu. Kırmızı ışıkta durdu. Şoföre sinirli baktım. Ama sesimi çıkarmadım" ifadelerini kullandı.

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren Cihani Rıza Üzülmez, "hastaneye getirildikten sonra bir kağıt ve kalem uzattılar. İmza atmamı istediler. Bende attım. Neye imza attım bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim