Ağrı'da Hastabüs'ler Hizmet Veriyor

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın hayata geçirmiş olduğu "hastabüs" uygulaması ile vatandaşlar evlerinden alınarak direk olarak hastaneye ulaştırılıyor. 

Şehirde vatandaşların hastaneye daha kolay ve konforlu ulaşmaları için 11 Aralık tarihinde hizmete sunulan "hastabüs" uygulaması oldukça ilgi görüyor.

“Ben Salağım Servisimden Başka Servise Gittim” Cezası Belli Oldu “Ben Salağım Servisimden Başka Servise Gittim” Cezası Belli Oldu

Hastalar, 15 araçlık "hastabüs" uygulaması ile 1 TL karşılığında evlerinden alınarak hastaneye götürülüyor.

Zaman zaman "hastabüs"ün direksiyonuna geçerek hat boyunca şoförlük yapan Belediye Başkanı Sayan'a vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Başkan Sayan şu açıklamaları yaptı:

"Hastabüs çok önemli bir hizmet. Türkiye'de ilk defa bunu biz başlatıyoruz, bizim projemiz. Hastabüs, vatandaşları mahallelerden alarak hiçbir durakta durmadan hastaneye götürüyor. Aynı şekilde hastaneden de vatandaşları alıp evlerine bırakıyor."
"Hastaneye gidecek vatandaş için 10 durakta iniş biniş yapılması çok önemli bir sorun oluyor. Şimdi tek durak, hastane ve kendi evi. Yaklaşık 2 bin insanımıza hizmet verdik. Ben de bazen 'Hastabüs', bazen 'Öğrencibüs' bazen de minibüs kullanıyorum. Görenler önce şaşırıyor. Ama onlardan biri ve evlatları olduğumu biliyorlar. Vatandaşlarla iyi anlaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim