Türk Sağlık Sen Samsun İl Başkanı Erdoğan Çakmak yaptığı basın açıklamasında, "Sağlık çalışanlarının şiddete uğramadığı bir gün bile yok. Her gün memleketin her bir yerinden sağlık çalışanlarının darp edildiği haberlerini alıyoruz, televizyonlarda hastanelerde yaşanan saldırıları dehşete düşerek izliyoruz. Devletin verdiği görevle, millete hizmet veren şifa dağıtan sağlık çalışanlarımız ambulanslarda, aile hekimlerinde, acillerde, polikliniklerde şiddete uğruyor, tehdip edip darp ediyorlar. 

Memurlar Masaya Bu Teklifle Gelecek Memurlar Masaya Bu Teklifle Gelecek

Türkiye'de sağlıkta şiddet çözülmesi gereken temel meselelerden biridir diyen başkan Çakmak, Bu gün artık sağlık çalışanları can güvenliklerinden yoksun bir şekilde hizmet üretmektedirler Her kes evine akam sağ salim gidebileceğinden endişelidir. Şiddet, ağır darp, bıçaklama ve silahlı saldırı gibi ölümle sonuçlanabilecek bir seviyeye çıkmıştır. Kısacası sağlık çalışanlarının hayatı her dakika tehlike altındadır. 

Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara, sağlık kurumlarında ortalığı birbirine katanlara bu işin sonunu tutuklu yargılanmak olduğunun idrakine varmaları sağlanmalıdır Devletin ceza sistemi ve uygulayıcıları bunu hissettirmelidir. Yani kişi sağlık çalışanına şiddet uyguladığında belli bir süre ücretsiz sağlık hizmetinden faydalanamayacağını bilmelidir. Şiddetin kendisine bir fatura çıkaracağını bilmelidir. 

Türk Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin en aza indirilmesi için yapılması gereken acil tedbirlerin ve ağır yaptırımların süratle hayata geçmesini istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim