Devlet Hastanesinde 33 Sahte Rapor Skandalı

Muğla'ya bağlı Fethiye ilçesinde "Rüşvet, Kamu Kurumu Zararına Dolandırıcılık ve Resmi Belgede Sahtecilik" soruşturması kapsamı ile Fethiye devlet hastanesi tarafından verilmiş olan 33 sağlık kurulu raporlarının tamamı sahte olduğuçıktı.

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Fethiye devlet hastanesinde para karşılığında sahte sağlık kurulu raporu verildiği iddiası ile soruşturma devam ediyor. Soruşturma seyirinde sahte özürlü raporu düzenledikleri belirlenen toplamda 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin 2'sinin doktor ve sağlık çalışanları olduğu belirlendi. 7 şüphelinin işlemleri emniyette devam ediyor. 

33 kişinin, yüksek şüphe ile sahte sağlık kurulu raporu aldığı belirlendi. Sahte sağlık kurulu raporu alan kişiler tekrardan Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tekrardan sağlık kontrolünden geçirildi.

Sağlık Kurulu Raporları Sahte Çıktı

Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, yapılan incelemelerde 33 engelli raporunun tamamı sahte olduğu ortaya çıktı. Sahte sağlık kurulu raporlarının 28'si emeklilik için gerekli olan özür oranının altında kaldığı, diğer 6 sahte sağlık kurulu raporunun da özür oranının ve özür dilimlerinin değiştirildiği ortaya çıktı. 33 kişiden 18'inin özür oranının yetersiz olduğu ve buna rağmen emekli olup, emekli maaşı aldığı tespit edildi. 2 kişinin ise vergi dilimi indiriminden fayda sağladığı tespit edildi. 8 kişinin ise emeklilik başvurusu yaptığı ancak, emeklilik işlemlerinin tamamlanmadığı belirtildi.

Memurlar Masaya Bu Teklifle Gelecek Memurlar Masaya Bu Teklifle Gelecek
Editör: TE Bilişim