Dışkapı Çocuk Hastanesi ÇEMATEM Oluyor!

Sağlık kompleksi kurulması amacı ile Dışkapı Çocuk Hastanesi ÇEMATEM oluyor.

Sağlık Yatırımı İçin Düğmeye Basıldı

Bilkent Şehir Hastanesi'ne taşınan Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı olarak Çocuk Hastanesi tarafından boşaltılan binalara büyük bir sağlık yatırımı yapılacak. Sağlık kompleksi kurulması planlanıyor. Kampüs içerisinde Ankara'da ilk ve 22 yatak kapasiteli olan Türkiye'nin en büyük Çocuk ve Ergen Madde Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) kuruluyor. Madde bağımlılığı ile mücadele etmek amacı ile merkez olacak olan ÇEMATEM, Türkiye'nin ilk Çocuk Ayaktan Rehabilitasyon Birimi ve Yetişkin Ayakta Rehabilitasyon Merkezi'ne sahip olmuş olacak.

Ankara'nın Üçüncü Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Kurulacak

Büyük sağlık kompleksinin içerisine Ankara'nın üçüncü ağız ve diş sağlığı hastanesi kurulacak. Toplam da 8 bin metrekare kapalı alana kurulacak ve 75 üniteli ve 10 yatak kapasiteli olması planlanıyor. Bu projelerin sağlık alanında örnek bir çalışma olacağını ifade eden Altındağ Belediye Başkanı Do. Dr. Asım Balcı, "Bilkent Şehir Hastanesi'ne taşınan Çocuk Hastanesi binası, yine Altındağlılara ve Ankaralılara sağlık alanında hizmet vermeye devam edecek" ifadelerini kullandı.

Türk Profesör Özel Hastane Fiyatına İsyan Etti: Hastanemetre İşliyor Türk Profesör Özel Hastane Fiyatına İsyan Etti: Hastanemetre İşliyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya Teşekkür

Dev proje için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya teşekkür eden Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, "Altındağ Belediyesi olarak ilçemize kazandırılacak her türlü yatırım için elimizi taşın altına koyacağız. Altındağ yıllardır olduğu gibi sağlığın merkezi olmayı sürdürecek. Söz konusu sağlık kompleksi ulaşım anlamında da oldukça önemli bir yerde Altındağımızın her noktasından vatandaşlarımız bu hastanelere rahatlıkla ve kolayca ulaşabilecek" dedi.

Editör: TE Bilişim