Türk Profesör Özel Hastane Fiyatına İsyan Etti: Hastanemetre İşliyor Türk Profesör Özel Hastane Fiyatına İsyan Etti: Hastanemetre İşliyor

Gaziantep'de  üçüncü çocuğuna 9 aylık gebe olan Cennet Damar’ın dün sancısı başlayınca özel bir hastaneye götürüldü. Sezeryana alınan Damar'ın bir kız çocugu dünyaya geldi. Damar ise vefat etti.

Eşi Yusuf Damar, yaşananları şöyle anlattı:

”Dün sabah hastaneye giriş yaptık. Eşime sancı iğnesi verdiler. ‘Bir sorun yok’ dediler. Veladet oldu. Evladı getirip, odaya yatırdılar. Eşimi sorduğumda hekim, ‘kanaması var ancak hallettik, 10 dakika sonra hastanızı getirirler’ dedi. Hemşireler de durumunun güzel olduğunu söyledi.

Lakin geçen mühlete karşın eşim getirilmedi. Tekrar sorduğumda da tabip, kaygılanmamızı söz etti. Hekim, ameliyathaneye girdi sonra çıkmadı. Sorduğumuza daima müdahalenin devam ettiği söylendi. Sonra da eşimi acil ameliyata aldılar. Saat 22.00 sıralarında polisler geldi ve biz eşimin vefat ettiğini anladık. Kapıyı zorlayarak içeri girdiğim de eşimi ameliyathanede öylece bırakıp, kaçmışlar. Biz şikayetçi olacağız” dedi.

Hastane yetkilileri ise, bayanın veladet sırasında beklenmedik bir formda gelişen komplikasyon nedeniyle ameliyata alındığını, yapılan müdahaleye karşın hayatını kaybettiğini bildirdi.

Yetkililer, hekimlerin hasta ve hastaneyi terk ettiği argümanlarının akıllıca olmadığını savunarak, ailenin taşkınlık çıkardığını bu sebeple polis ekiplerinin geldiğini, oluşan hasar nedeniyle de şikayetçi olduklarını söylediler.

Cennet Damar’ın, Isimli Tıp Morgu’nda yapılacak otopsinin akabinde toprağa verileceği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim