Doktor ve Hastane Personeline Darp!

Tarsus'taki 70. Yıl Devlet Hastanesi'nde çalışan Ortopedi Uzmanı Dr. Şakir Alper Cansever, 17 Aralık'ta hastaneye başvuran M.A.'yı muayene etti. Doktor tetkik için M.A.'yı röntgene gönderdi.

M.A., röntgen çektirmeye giderken, Doktor Cansever de kapı önünde beklemekte olan diğer hastaları içeri almaya başladı. Bir süre sonra röntgen filmi ile gelen M.A., Cansever'in başka hastayı muayene ettiği sırada, izin almadan odaya girdi. M.A. isimli şahıs Doktor Cansever'i ve ona yardımcı olan idari personel Hatice Çakar'ı darp etti.

Almanya'ya Göç Eden Doktorların Paylaşımı Tartışma Başlattı Almanya'ya Göç Eden Doktorların Paylaşımı Tartışma Başlattı

Olay yerlerine gelen polis ekipleri M.A.'yı gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri sonrasında M.A., adliyeye sevk edildi ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Sağlık Personelleri Olayı Kınadı

Yaşanan olaydan sonra sağlık personelleri, hastane önünde toplanarak saldırıyı kınadı. 70. Yıl Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Emre Sadık Direk, "Görevi başındaki hekimimiz hastasını muayene etmekteyken, içerideki hastanın da haklarını hiçe sayarak, muayene odasına giren şahıs, hekimimizin uyarısı üzerine şiddete başvurarak, hekimimiz ile görevli personelimizi darbetmiştir. Olay üzerine kolluk güçlerine haber verilmiş, 'beyaz kod' işlemi başlatılmıştır. Şahıs cumhuriyet savcılığına sevk edilmiştir. Sağlık çalışanları olarak bizler, günün 24 saati hiç ara vermeden, ailelerimizden fedakarlık ederek hastanemizde, aile sağlığı merkezlerinde, 112 acil sağlık hizmetlerinde, ihtiyaç duyulan her yerde ve en sıkıntılı anlarda halkımıza hizmet veriyoruz. Şifa veren ellere vefa bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim