İngiltere'yi Dehşete Düşüren Olay: 7 Bebeği Öldüren Hemşireye Müebbet Hapis Cezası İngiltere'yi Dehşete Düşüren Olay: 7 Bebeği Öldüren Hemşireye Müebbet Hapis Cezası

Mecburi hizmetini yaparken aynı zamanda TUS'a hazırlanan Gülfem Anaç nöbet sırasında bir hemşireye 'yoruldum, bıktım' dedi. Anaç'ın bu sözlerini duyan bir hasta genç doktorun üzerine yürüdü ve 'bıkmazsın' diye bağırarak hakaret etmeye başladı. Güvenlik görevlileri tarafından hastane dışına çıkartılan saldırgan hasta kısa süre sonra beş yakınıyla birlikte hastaneyi bastı.

Büyük korku yaşayan Anaç kendisini doktor odasına kilitledi ve tam 1 saat boyunca saldırganların hastaneden ayrılmasını bekledi.

Mesleğinin henüz ilk yılında sadece 'yorgunum' dediği için yaşadığı dehşeti sosyal medya hesabından paylaştı.

''Dün akşam hemşire hanıma çok yoruldum bıktım dediğimi uzaktan duyan hastanın, bıkamazsın diye bana bağırıp olay çıkartıp hastaneyi terk edip 5 tane adamla hastaneye geri gelmesi ve beni doktor odasında saklamaları işte ideallerimden böyle vazgeçtim'' .

Genç doktor yaşadığı saldırı sonrası meslekten soğuduğunu @gulfemanac hesabından takipçileriyle bu tweet'leriyle paylaştı:

Okurken hiç böyle hayal etmemiştik. Mecburi hizmet tüm gerçekleri suratımıza çarptı.

O an bir daha görmek, muhattap olmak istemedim, ondan vermedim. Bu kadar sebepsiz yere bu davranışı sergileyenlerin beyaz koddan bile anlamayacaklarını düşündüm. Beyaz kodun bile eğitmek gibi bir amacı var.

Sırf Hacettepe Pediatriye girebilmek için tekrar tusa girmiştim. O kadar istiyordum. Burda geçirdiğim süre sonucunda gerçekten vazgeçtim. Böyle bir hayat istememek böyle şeylerle uğraşmak istememekte bizim hakkımız.

Genç doktora sosyal medyadan onlarca destek mesajı geldi. 

Editör: TE Bilişim