Bir Sağlıkcının mektubu;

Cinsel İstismardan Tutuklanan Doktora Tahliye, Genç Kıza İftira Soruşturması Cinsel İstismardan Tutuklanan Doktora Tahliye, Genç Kıza İftira Soruşturması

Bir anne minicik, 2 yaşındaki kızını bırakıp gece boyu başkalarının çocukları ile ilgilenmek zorunda kalıyorsa bu sağlıkçımızın hakettiği ücret, gündüzle aynı ücret olmamalı. Tüm insanlar sıcacık yataklarında mışıl mışıl uyurken, bir sağlık çalışanı canla başla, adeta her gece bir süper kahramana dönüşerek bu hizmeti veriyorsa ,bunun bedelini ayarlayanlar bunu düşünmelidir.

Geceleri, çalışılan birimlerin riski kat ve kat artar çünkü, sağlıkçı geceleri birimlerininin tüm sorumluluğunu alarak hizmet verir, yani genelde birimin hem doktoru hem sağlıkçısı olarak. Bu kadar risk varken ödenen nöbet ücret gündüzle aynı olmamalıdır.

Gece nöbetlerinde, evde eş, anne, baba, çocuklar bırakılmaktadır. Aslında herşey evde bırakılmaktadır. Bu kadar fedakarlıkla, herkesin mışıl mışıl uyurken tuttulan gece nöbetlerinin yeniden düzenlenmesi ve gece nöbeti tarifesinin yeniden ayarlanması gerekir.

Onun için bu konu gündeme gelmiş bir konu değildir. Ama sağlıkçının çok zorlandığı konulardan biridir. Gece 3,5 arası kafan dayanacak yer arar direnirsin, hem uykuya hem yorgunluğa hem de hasta yakınlarına karşı bunun bedeli farklı olmalıdır, lütfen sesimizi duyun.

Editör: TE Bilişim