Görevde Yükselme Sınavı Yapılmalıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen partisinin İstanbul İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda "Kendi nefsinin peşine düşen sadece kendi ajandasına, kariyerine, hesabına odaklanan kişilerden dava adamı olmaz. Gurur abidesi olanlardan dava adamı olmaz. Makamın gücüne, imkanlarına güvenerek gönül kıran, insanları rencide eden, vatandaşa tepeden bakan kibir abidelerinin bu davada yeri olmaz. İnsan gönlünü kıranların biz de partideki, görevleriyle ilgili kalemini kırarız." ifadelerini kullanarak halkın gönlünü bir kez daha fethetti. 

Vatandaşların en çok mağdur olduğu noktalardan biriside budur. Özellikle bazı bürokratlara gösterişli makam odalarına, özel kalemlerini ve sekreterlerini aşarak ulaşmak neredeyse imkansız bir duruma geldi. Çalışma ortamlarında, çalışanlar ile ve vatandaşlarla bir araya gelmedikleri için, sahaya çıktıklarında da tanınmıyorlar. Neden tanımamışlar bunların hesabını sormaya çalışıyorlar. Özellikle sınav ile atanmadıkları için, sağlık personeli olmayan, başvuru şartı olmadığı, atanmak için ise lisans mezunu olmanın yeterli olduğu bir sistemde bürokratlar çalışanları ve vatandaşları memnun etmek yerine referanslarını memnun etmeye çalışıyorlar. Çalışan personellerine selam dahi vermiyorlar, sorumluluk almıyorlar, sadece hesap sorarım mantığı ile hareket eden bazı bürokratlar var. 

Çalışma ortamında yemek, temizlik, kantin hizmetleri, kırık dökük gibi bir çok sorun varken, kendine rakip olarak gördüğü kişileri şikayet ediyorlar, karalama kampanyalarına başvuruyorlar. Kendi personellerini kollarken, kendi tarafında olmayan personellere yardımcı olmuyorlar. Yeri geliyor yasal olmayan görevlendirmeler yapıyorlar. Personellerin haksız yere bile yerini değiştiriyorlar. İşini hakkı ile yaparak, bilek gücü ve alın teri ile bir yerlere gelmiş bütün bürokratlarımıza saygımız sonsuzdur. Ancak yukarıda da yazdığımız gibi bu tip davranışlarda bulunan bürokratların yerine liyakat baz alınmalıdır.

İngiltere'yi Dehşete Düşüren Olay: 7 Bebeği Öldüren Hemşireye Müebbet Hapis Cezası İngiltere'yi Dehşete Düşüren Olay: 7 Bebeği Öldüren Hemşireye Müebbet Hapis Cezası

Kısaca söylemek gerekirse, bürokrat atamalarında liyakat baz alınmalıdır. Görevde yükselme sınavı yapılmalıdır. Sağlık personeli görevde yükselme sınavı açılmalı ve müdür, müdür yardımcısı, başkan, başkan yardımcısı, uzman, sağlık bakanlığı müfettişi, müfettiş yardımcısı olabilmelidir.

Editör: TE Bilişim