İhraç Olan Doktora Hapis Cezası

Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yargılanan doktor görevden ihraç edildi ve örgüte yardım etme suçundan dolayı 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşma 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü ve tutuksuz sanık Ömer A. ile avukatı hazır bulundular.

Örgüt elebaşı ve diğer yöneticiler Bank Asya'ya destek çağrısına destek verdiği, para yatırdığı ve örgütün 7 "mahrem imam"ı ile görüştüğü iddiaları ile yargılanan Ömer Ö. kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.

Özel bir hastanede şuan görev yaptığını ifade eden Ömer A. "Banka dışında bulaştığım bir şey yok. Talimatla Bank Asya'ya para yatırmadım. Örgütün mahrem imamı olarak ismi geçenlerden bazılarını tanırım. Bunlarla örgütsel irtibatım yoktur, tamamen mesleki tanışıklıktır. 4 yıldır derdimi kimseye anlatamıyorum. Suçsuzum, beraatimi istiyorum" ifadelerini kullandı.

Sanık Ömer A.'nın avukatı da müvekkilinin talimat ile Bank Asya'ya 20 bin lira yatırdığı iddiası ile yargılandığını, ancak böyle bir niyeti olsa bunun çok daha fazlasını yatırabilecek maddi duruma sahip olduğunu ifade ederek, beraatini talep etti.

Türk Profesör Özel Hastane Fiyatına İsyan Etti: Hastanemetre İşliyor Türk Profesör Özel Hastane Fiyatına İsyan Etti: Hastanemetre İşliyor

Mahkeme heyeti, sanık Doktor Ömer A.'ya "örgüte bilerek isteyerek yardım etme" suçundan dolayı 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi.

Editör: TE Bilişim