Samsun'da hemşire Merve B.'nin (23), eski çalıştığı yer olan Medicana Hastanesi'ndeki  'şırıngalı intiharı' sır perdesini  koruyor. Geride bir çok soru bırakarak ölümü seçen ve işsiz olan Merve B.'nin, neden eski iş yeri olan hastanede intihar ettiği ve şırınga ile ilacı nereden bulduğu ve intihara götüren nedenler Savcılık tarafından çok yönlü araştırılıyor.

Türk Profesör Özel Hastane Fiyatına İsyan Etti: Hastanemetre İşliyor Türk Profesör Özel Hastane Fiyatına İsyan Etti: Hastanemetre İşliyor

Samsun'un Canik ilçesi Yeni Mahalle Şehit Mesut Birinci Caddesi  No: 85'te yer alan Özel Medicana Hastanesi önceki gün 'inanılmaz bir intihar olayıyla' gündeme geldi. Daha önce hastanede hemşire olarak çalışan Merve B., öğle saatlerinde hastaneye geldi. Hastanenin lavabosuna giren Merve B., iki şırınga içerisindeki ilacı, kendine enjekte etti. Hasta yakınlarının bulduğu Merve B. yoğun bakımda yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Cumhuriyet Savcılığı Çok Yönlü Soruşturuyor

Merve B.'nin intiharı sonrası ölümü şüpheli bulunarak, olaya bakan Cumhuriyet Savcılığı tarafından geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Genç hemşireyi ölüme götüren intiharın nedeni, nasıl gerçekleştirdiği ve şırınga ile ilaçları nereden temin ettiği çok yönlü olarak inceleniyor. Sağlık İl Müdürlüğü de 'Hastanedeki intihar ile ilgili' idari soruşturma sürdürüyor. Merve B.'nin intiharında 'şırınga ve ilacın teminiyle' ilgili hastanenin ve hastane çalışanlarının bir ihmali olup olmadığı da araştırılıyor. Sosyal medyada ve bazı internet gazetelerinde 'konuyla ilgili de bir çok iddia gündeme getirildi'.

Genç Hemşire İntihar Etti İşte Geride Kalan Sorular

23 yaşında  ölümü  seçen hemşire Merve B.'nin, Medicana Samsun Hastanesi'nde çalışan hemşire arkadaşını ziyarete gittiği sırada, hastane tuvaletinde canına kıydığını ve Samsun'daki bazı özel hastanelerde  kısa  süreli olarak çalıştığı, bu nedenle bunalımda olduğu öne sürüldü. Kimi ziyaret etti ve 'şırınga ile ilacı nereden buldu' soruşturuluyor.  Bir başka iddia ise, bir süredir işsiz olan Merve B.'nin ameliyathanede çalışan arkadaşı ile görüştükten sonra, oradan gizlice aldığı  bir maddeyi  tuvalette kendisine enjekte ettiği yönünde. Bir başka iddia ise, Samsun'da özel bir hastanede çalışırken işten çıkartılan hemşire Merve B. başka bir  hastaneye girdi ve yeni işe başladığı hastaneden de çıkartılınca bunalıma  girdi.  Medicana Hastanesi'ndeki arkadaşlarını ziyaret ettikten sonra ecza dolabından bazı ilaçları aldı ve hastane tuvaletinde canına kıydı. Bu iddialar ile ilgili  hastanedeki tüm  kamera kayıtları  da incelemeye alındı.

Genel Müdür: Hastaneye Gelmiş Kimsenin Haberi Yok

Medicana Hastanesi açıklama yaptı 

Özel Medicana Hastanesi'de konu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Medicana Samsun Hastanemizde, yaşanan elim bir intihar vakası bizleri derinden üzmüştür. Daha önce hastanemizde çalışmış ve yaklaşık 1 yıl önce ayrılmış genç bir hemşire arkadaşımız intihar ederek yaşamına son vermiştir. Durum tespit edilir edilmez, gereken tüm yoğun tıbbi müdahale yapılmış ancak sonuç alınamamıştır. Konu ilk andan itibaren adli mercilerle paylaşılmış, hali hazırda adli makamlarca süreç ve soruşturma takip edilmektedir. Konuyu biz de adli makamlar aracılığı ile yakından takip ediyoruz."

Zekeria FIRAT

Editör: TE Bilişim