Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye genelinde 601 hekim ve sağlık çalışanının enfekte olduğunu açıklamıştı. Ankara’da oluşturulan Pandemi Kurulu, hekim ve sağlık çalışanlarının enfekte olmasını engellemek amacıyla pandemi hastanelerinde sadece sağlık personelinden numune alacak bir birim açılmasını, orta ve yüksek riskli sağlık çalışanlarına ilk taramanın ardından en geç beş günde bir test yapılmasını kararlaştırdı.

Dr. Mustafa Soysal Hayatını Kaybetti! Dr. Mustafa Soysal Hayatını Kaybetti!

Koronavirüs riski taşıyan ve test sonucu pozitif çıkan sağlık çalışanı sayısı gittikçe artıyor. Dünyada da hastalıkla sürekli karşı karşıya kalanlar hastanelerdeki hekimler ve sağlık çalışanları.

Bu nedenle Ankara’da Valilik öncülüğünde 30 Mart’ta toplanan Ankara İl Pandemi Kurulu, sağlık çalışanları için bir önlem aldı ve pandemi hastanelerinin tümünde sağlık personelinden numune alınması için ayrı bir birim açılmasına karar verdi. Buna göre orta ve yüksek riskli sağlık çalışanları, ilk taramaları yapıldıktan sonra enfeksiyon kontrol komitelerinin kararıyla en geç beş günde bir PCR yöntemli teste tabi tutulacak. Bu karar doğrultusunda hızlı tanı kitlerinin Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Halk Sağlığı Koordinasyon Merkezi’nden alınarak hastanelere dağıtılması emri verildi.

Editör: TE Bilişim