Okullara Sağlık Personeli Alımı Olacak

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı protokollere göre artık her okulda bir sağlık personeli bulunacak. Milli Eğitim Bakanlığı daha öncede İç İşleri Bakanlığı'yla yaptığı protokollere göre her okulda bir polis bulunduruyordu. Buna benzer bir uygulamada artık Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlıkları arasında yapılırsa, özellikle kapasitesi yüksek okullarda sağlık personelleri de olacak bu da sağlık personelleri açısından işşizlik kaygısını azaltacak gibi gözüküyor .Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı ortak projeye göre Sağlık Bakanı KOCA “Okullarda bir sağlık personelinin mutlak olması gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle belli kapasiteye ulaşmış her okulda bir sağlık personeli görev yapacak” diye konuştu. Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilecek olan sağlık personelleri, okullardaki kazalara ilk müdahaleyi gerçekleştirecek, doktor ve ambulans gibi acil sağlık ekiplerini anında alarma geçirecek.

O Başhekim Bir Daha Yöneticilik Yapamayacak O Başhekim Bir Daha Yöneticilik Yapamayacak

Sağlık Bakanı KOCA, çalışmaların aralıksız sürdüğünü ve projenin 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde hayata geçeceğini belirtirken, “Planlamayı Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki arkadaşlarla birlikte yapıyoruz. Uygulama için en fazla 1 yıl var. O kadar süreceğini bile düşünmüyorum. Önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetişir.” Diye sözlerini noktaladı.

Okullardaki Sağlık Personelleri Sektörü Rahatlatacak

Öncelikle okullarda ki kazalarda veya ufak rahatsızlıklarda ilk yardım yaparak öğrencilere anında müdahale ile yardımcı olunacaktır. Hafif rahatsızlık gibi durumlarda 112 ambulansının çağrılmasını engelleyerek, yetki ve görev tanımına istinaden müdahalede bulunarak 112 ambulansının meşguliyet süresini azaltacaktır.

Okullara Sağlık Personeli İstihdamı İle Kaç Kişi İş Sahibi Olacak?

2018 kayıtlarına göre örgün eğitimde, 54 bin 36'sı resmi okul, 12 bin 809'u özel okul, 4'ü açık öğretim okulu olmak üzere toplam 66 bin 849 okul bulunuyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA’nın açıklamasına istinaden, belli bir kapasiteye ulaşmış okullarda sağlık personeli bulundurulmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtmişti.

66 bin okulun en az 20 binlik dilimi kalabalık okullar olarak tabir ediliyor. Her okul için bir sağlık personeli alımı demek, 20 bin atama bekleyen sağlık personeli için iş kapısı açıyor.

Ortalama 500 bin sağlık personeli atama beklerken, böyle bir istihdam, sağlık personelleri için gerçekten büyük bir fırsattır.

Editör: TE Bilişim