Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan O Personellere Teşekkür

Sağlık Bakanı KOCA sınırlarımızda ve Türk Askerinin olduğu ve güvenliğini sağladığı Barış Pınarı Harekat bölgesinde, sağlık personeli olarak görev yapan çalışanlara, twitter hesabında yaptığı açıklamada teşekkür etti.

İşte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Yapmış olduğu o açıklama:

"Tel  Abyad ve Rasulayn'da günde 750 hastaya hizmet veriyoruz.

Barış Pınarı Harekatı kapsamında terörden arındırılan Tel Abyad ve Rasulayn'daki hastanelerde günde 750 hastaya hizmet veriyoruz.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından PKK/YPG terör örgütünün bölgeden temizlenmesinin hemen ardından Bakanlık olarak sağlık hizmeti sunmaya başladık.

26 Ekim'de Tel Abyad'da, 1 Kasım'da ise Rasulayn'da mobil sağlık tırlarıyla başlayan sağlık hizmetlerimizi; terör örgütünün zarar verdiği hastanelerin onarım ve bakımının yapılmasının, hastanelere tuzaklanmış çok sayıda el yapımı patlayıcının temizlenmesinin ve tünellerin kapatılmasının ardından hastane binalarına taşıdık.

Tel Abyad Hastanesinde 6'sı hekim olmak üzere 38 personelimiz, Rasulayn Hastanesi'nde ise 5'i hekim 34 personelimiz görev yapıyor.Rasulayn'da birkaç gün önce açılan Kadın Hastalıları ve Doğum polikliniğiyle birlikte her iki hastanede de Acil Servis, Çocuk Hastalıkları, Dahiliye ve Kadın Doğum poliklinikleri ve servisleri işlemeye başladı. Ayrıca ikişer adet 112 ambulansımız ile her iki merkezde acil sağlık hizmetlerini yürütüyoruz.

Bölgede fedakarca görev yapan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyor, yürüttüğümüz çalışmaların bölge halkına şifa getirmesini diliyorum."

Dr. Fahrettin Koca

Türk Profesör Özel Hastane Fiyatına İsyan Etti: Hastanemetre İşliyor Türk Profesör Özel Hastane Fiyatına İsyan Etti: Hastanemetre İşliyor

T.C. SAĞLIK BAKANI 

Editör: TE Bilişim