Memurlar Masaya Bu Teklifle Gelecek Memurlar Masaya Bu Teklifle Gelecek

Sağlık Personelinin Çocuklarına Kreş Geliyor!

Kadının çocuk eğitimi ve gelişimindeki yerinin dolmayacağını gerçeği ile birlikte kadınların çalışma hayatına katılımının her gün arttığı bir gerçektir. Ülkde kadın çalışanın en fazla olduğu sektörlerden birisi sağlık sektörüdür. Sağlık sektörü ağırlıklı olarak kesintisiz 24 saat esasına göre hizmet vermektedir.

Kadının çalışma hayatında daha fazla yer alması, sağlık sekötürünün yoğunluğu ve nöbetlerin zorluğunun, sağlık sektöründe çalışan personellerin okul öncesi çocuklarının kurum bünyesinde çözümü oldukça gereklidir. Sağlık sektöründe görev yapan sağlık personellerinin sorun, ihtiyaç ve talerpleri dikkate alınarak okul öncesi çocuklara kreş hizmeti verilmesi gerektiği ortaya çıkmıştır.

Sosyal devlet anlayışı göz önüne alındığında çalışanların memnuniyeti artması ve sorun olan konularda çözüm üretilmesi hizmet kalitesini arttıracağı bir gerçektir.

Bu durumlar göz önüne alındığında Sağlık Bakanlığı önemli bir projeye adım atmıştır.

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderilen yazıya göre Sağlık Personellerinin 0-6 yaş arasında ki çocuklar için kreş açılması planlandığını ifade edilmiştir. İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı görev yapan personellerin çocuk sayıları tespiti yapılarak 50 ve üzeri çocuk bulunan kurumlar için kreş açılması, bu sayının altında kalan kurumlar için ise birden fazla sağlık kuruluşuna yönelik ortak kreş imkanı sağlanması için gerekli olan çalışmaların başlatılması istendi. 

Sağlık personellerinin çocukları için kreş hizmetinin koordinasyonunu ve denetimlerinin İl Valilikleri sağlayacak.

Editör: TE Bilişim