Sağlık Personellerinin Hakları Geri Verilsin!

Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Ömer Melik, Barış Pınarı Harekatı sebebiyle askıya alınan izin ve tayin taleplerinin, operasyonların sona ermesine rağmen hala açılmadığını ifade etti.

“Sürecin üzerinden 3 aya aşkın süre geçmesine rağmen izinler açılmamıştır. Hiçbir ilde böyle bir uygulamaya ihtiyaç duyulmazken Sağlık Bakanlığı'nın bu kolaycı yaklaşımı ciddi mağduriyetlere yol açmakta ve bu konuda kurumumuza birçok başvuru olmaktadır. Güvenlik güçleri dahil hiçbir kurumda izin kısıtlaması olmazken sağlık çalışanlarının izinlerinin iptal edilmesi ayrıca düşündürücüdür. Sınır ötesi operasyon için ilimize farklı dallardan birçok hekim görevlendirilmiş olması personel ihtiyacını fazlasıyla gidermektedir. Şanlıurfa Tabip Odası olarak İl Sağlık Müdürlüğü ile defalarca yapılan görüşmelerde ve Türk Tabip Başkalığı (TTB) Merkez Konseyinin konu ile ilgili yaptığı girişimlere rağmen duyarsız kalınmıştır. İhtiyaç varsa izinlerin kısıtlanması yerine farklı zamanlarda izin kullandırılması ve icap nöbetleri ile çözüm bulunabileceği Valilik düzeyinde yapılan görüşmelerde bu bilgilendirme yapılmış olup sağlık emekçilerinin mağduriyetleri anlatılmıştır. Birçok sağlık çalışanın valilik nezdinde başvurularının olduğu tarafımıza iletilmesine rağmen sorun halen çözüme kavuşmamıştır."


"Sağlık emekçileri olarak bizler bundan önceki dönemlerde olduğu gibi olağanüstü hallerde görevlendirmeye ihtiyaç duymadan gönüllü olarak görev aldık almaya da devam edeceğiz. Fakat ihtiyaç olmamasına rağmen maksadı aşan bu izin kısıtlamasının en kısa sürede kaldırılmasını ve bu zamana kadar izinlerini kullanamayan sağlık çalışanlarının izinlerinin bir sonraki döneme aktarılmasını talep ediyoruz."

İngiltere'yi Dehşete Düşüren Olay: 7 Bebeği Öldüren Hemşireye Müebbet Hapis Cezası İngiltere'yi Dehşete Düşüren Olay: 7 Bebeği Öldüren Hemşireye Müebbet Hapis Cezası
Editör: TE Bilişim