Sahte Sağlık Raporu Skandalında 4 Tutuklama

Haberimizde Fethiye Devlet Hastanesi'ndeki sahte sağlık kurulu raporu skandalını yazmıştık. Sahte sağlık kurulu raporunda yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor. Bugün Muğla'nın Fethiye ilçesindeki, Fethiye Devlet Hastanesi'nde gözaltına alınan 7 kişiden 4'ü tutuklandı. Tutuklanan kişilerden 2'sinin doktor olduğu ortaya çıktı.

Özür durumuna istinaden "sahte sağlık kurulu raporu verildiği ve verilmesine aracılık edildiği" şikayetlerinden dolayı gözaltına alınan doktorlar G.U.K. ve S.E.Ç.K ile D.I, H.H, Ö.Ö, V.Z. ve E.M emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildiler. 

İngiltere'yi Dehşete Düşüren Olay: 7 Bebeği Öldüren Hemşireye Müebbet Hapis Cezası İngiltere'yi Dehşete Düşüren Olay: 7 Bebeği Öldüren Hemşireye Müebbet Hapis Cezası

Gözaltına alınan kişilerden V.Z. ile E.M savcılık sorgusundan sonra serbest bırakıldı. G.U.K, S.E.Ç.K, H.H. ve Ö.Ö. ise çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı. D.I ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

Sahte sağlık kurulu raporu aldıkları tespit edilen gözaltında olan 16 şüpheli ise işlemlerinin tamamlanmasından sonra adliyeye sevki sağlanacak.

Ne olmuştu?

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile başlatılmış olan soruşturmadan sonra, 20 Kasım tarihinde yapılan operasyon ile 2'si doktor olmak üzere toplamda 7 şüpheli yakalanmıştı.

Sahte sağlık kurulu raporu alan kişilerin gönderildikleri "hakem hastanede" sağlık raporlarının sahte olduğu ve buna istinaden 33 şüphelinin 16'sının gözaltına alındığı belirtilmişti.

Editör: TE Bilişim