Şanlıurfa'daki Sağlık Personeline İzin Yasağı Kalktı!

Barış Pınarı Harekatı başladığı andan itibaren öncelikli olarak Mardin ve Şanlıurfa'da görev yapan sağlık personellerinin ve doktorlarının izinleri süresiz bir şekilde ertelenmişti. Barış Pınarı Harekatı'nın üzerinden aylar geçmesine rağmen, Mardin ve diğer illerdeki sağlık personellerine izin hakları geri verilirken, Şanlıurfa'da görev yapan sağlık personellerinin izin ertelemesi hala kaldırılmadı. Tabipler odasının yapmış olduğu ortak basın bildirisinin ve diğer sendikalarında tepki göstermesi üzerine, Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal ve Sağlık Bakanlığı'nın uğraşları sonucunda izin yasakları bu hafta kaldırılıyor.

Şanlıurfa'daki izin yasaklarının bu hafta kaldırılacağını sosyal medya üzerinden duyuran Sağlık Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Abdulkadir Yabir şu ifadelere yer verdi: "Sağlık çalışanlarının izinleri konusunda gerek bakanlık gerekse siyasi mecrada tüm girişimler yapılmış ve izin yasağının bu hafta icinde kaldırılacağı konusunda bilgi alınmıştır. Bu bağlamda tüm sağlık çalışanları adına Vekilimiz Zemzem Gülender Açanal hanımefendiye teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Bu olayların üzerine bugün izin ve tayin yasakları kaldırıldı.

Bugün İzin ve Tayin Yasağı Kaldırıldı!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Dr. Bülent Nazım Yılmaz'a telefon ile ulaşan Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Mehmet İslamoğlu, Şanlıurfa'da yaklaşık olarak 3 aydır uygulanmakta olan izin ve tayinlerin askıya alınma durumunun bugün kaldırıldığını bildirdi. 

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Mobbing İddiası Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Mobbing İddiası
Editör: TE Bilişim