1 Milyon 123 Bin 211 Depremzedeye Sağlık Hizmeti Verildi 1 Milyon 123 Bin 211 Depremzedeye Sağlık Hizmeti Verildi

Şehir Hastanesi’nde Doktor Odasını Dağıttılar!

Edinilen bilgilere göre Mersin Şehir Hastanesi’nde Acil Serviste hasta muayene eden Doktor Rabia T.’nin odasına giren iki kişi, iddialara göre hastaların durumunun acil olduğunu söylediler ve kendilerinin öncelikle muayene olmasını istediler.

Doktor Rabia T. ise o an orada olan tüm hastaların aynı durumda olduklarını öncelik sırasının triaj yöntemi ile olduğunu söylemesi üzerine tartışma çıktı. İki şahıs tartışmayı uzatarak muayene odasında bulunan masa ve bilgisayarı yere atarak, zarar verdi. Hastane güvenliği ve polislerin müdahalesi ile 2 şahıs gözaltına alındılar.

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü'nden Açıklama

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, dün akşam saatlerinde Merşin Şehir Eğitim ve Araştırma hastanesi’nin Acil Servisi’ne gelen 2 kişi, hasta muayenesi yapan nöbetçi olan Doktor Rabia T.’nin odasına girdi.

Durumun acil olduğunu iddia eden şahıslar, yakınlarının bakılmasını isteyen şüpheliler ile triaj uygulamasına göre sıra ile muayene edildiğini söyleyen doktor ile tartışmaya başladılar.

Odada bulunan masa ve bilgisayarı yere atan şahıslar, doktorun “beyaz kod” vermesi ile güvenlik personelleri tarafından bu bölümden çıkarıldılar.

Şüpheli şahıslar hastane polisi tarafından gözaltına alındı.

Mersin İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı: “Toplumumuzun kanayan yarası olan şiddet, tek amacı hastalara şifa dağıtmak olan biz sağlık çalışanlarını derinden üzmekte, moralimizi bozmakta, çalışma şevkimizi ve azmimizi kırmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Bu olay ile diğer hastalarında mağdur olduğunu söyleyen Bahçacı, şunları kaydetti:

"Her ne kadar İl Sağlık Müdürlüğü ve sağlık camiası olarak görevi başında şiddete maruz kalan arkadaşlarımızın yanında olup, kurumumuz bünyesinde görevli avukatlarımız vasıtasıyla her türlü hukuki ve idari desteği sağlasak da yaşanan olay şiddete maruz kalan arkadaşlarımızda derin izler bırakmakta, onlar ile birlikte hepimizi derinden yaralamaktadır. Sağlık çalışanları olarak bizler sabırla 'Şifa veren ellere vefa' beklemeye devam ediyor ve vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz.” ifadelerine yer verdiler.

Editör: TE Bilişim