Almanya'ya Göç Eden Doktorların Paylaşımı Tartışma Başlattı Almanya'ya Göç Eden Doktorların Paylaşımı Tartışma Başlattı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 14 bin 500 metrekare kapalı alan üzerine kurulu 150 yatak kapasiteli Mersin Üniversitesi Onkoloji Hastanesinin sadece Mersin'in değil, çevre illerin de ihtiyacını gidereceğini belirtti.

Fuat Oktay, geçmiş dönemde sağlık hizmetlerinde yaşanan sıkıntıları hatırlatarak 2002 öncesinde yaşananların geride kaldığını, artık tüm sağlık tesislerinin her konuda yüksek standartlarda tasarlandığını anlattı. Bu doğrultuda sağlığı her zaman önceleyerek Mersin'e 2 bin 189 yataklı 13 hastanenin yanı sıra 37 de sağlık tesisi inşa ettiklerini ifade eden Oktay, Türkiye'nin ilk şehir hastanelerinden birisi olan, 3 yıl önce hizmete aldıkları Mersin Şehir Hastanesinden memnuniyet oranının yüzde 98 olduğunu belirtti.

Oktay, Tarsus Devlet Hastanesi ve Anamur Devlet Hastanesinin yapımının devam ettiğini, onları da bu yıl içinde tamamlayıp Mersin'e kazandıracaklarını anlatarak "Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz onkoloji hastanemiz de ileri teşhis ve tedavi teknolojilerine sahip cihazları, gelişmiş laboratuvarları ve alanında uzman doktor ve sağlık personelleri ile vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmetini verecektir. 14 bin 500 metrekare kapalı alan üzerine kurulu 150 yatak kapasiteli hastanemiz sadece Mersin'in değil, çevre illerin de ihtiyacını giderecektir." dedi.

Editör: TE Bilişim