İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanında meydana gelen ve 3 vatandaşımızın hayatını kaybettiği 150 vatandaşımızın yaralandığı kaza sonrası bir kısım medya organlarında 112 nin yetersiz kaldığı, yaralı yolcuların ring otobüsü ile aprondan alınıp güvenli bölgeye götürüldüğüne dair haberler çıkmış 112 haksız yere töhmet altında bırakılmıştır.

Kazadan hemen sonra 112 ambulansları en hızlı şekilde olay yerine ulaşıp canla başla çalışmışlardır. Uçağın düştüğü çamurlu ıslak alanda ayakları çamura batarak görev yapan 112 personeli uçağın içine girip yaralıları çıkarttı. 

100 den fazla ambulans olaydan hemen sonra bölgeye intikal etti. Bu arada kaza alanına araçla girmek için havalimanı içerisinde hem uzun kuyruk hemde uzak mesafe mevcuttu. 

Hergün binlerce acil vakaya giden İstanbul 112 nin bu sınavdan başarı çıktığını söyleyebiliriz. Basına konuşan ve doktor ve afet uzmanı olduklarını söyleyen kişilerin öncelikle avrupa ve diğer ülkelere bakmaları gerekiyor. Türk 112 sistemi dünyanın en gelişmiş ve fedakar çalışanlarını olduğu bir sistemdir. Kimse bunu lekeyemez.

İngiltere'yi Dehşete Düşüren Olay: 7 Bebeği Öldüren Hemşireye Müebbet Hapis Cezası İngiltere'yi Dehşete Düşüren Olay: 7 Bebeği Öldüren Hemşireye Müebbet Hapis Cezası
Editör: TE Bilişim