Sağlık Bakanlığı'na bağlı olarak farklı illerde çalışan evli 3+1’li sağlık personeli takipçimizin attığı mesaj;

Eğitim Aile Sağlığı Merkezleri Yönetmeliği Resmi Gazete’de Eğitim Aile Sağlığı Merkezleri Yönetmeliği Resmi Gazete’de

“Şu anda içinde bulunduğumuz Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında eşim ve benim il dışı çıkış yasağımız bulunmaktadır. 27.03.2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı tedbirler kapsamında bizde olan şehir dışı çıkış yasağına ek olarak şehirlerarası seyahat kısıtlaması gelmiş olup hiçbir şekilde bir araya gelemeyecek olmamız aile bütünlüğü açısından bizi zor duruma düşürmüştür. 
Tabii olduğumuz 663-45/A sözleşmesi gereği yılda sadece ocak ve temmuz olmak üzere iki defa eş durumu tayini isteme hakkımız bulunması şuanda eş durumu için gerekli şartları taşıdığımız halde temmuz ayını beklemek zorunda kalmamız bulunduğumuz bu zor durum içerisinde aile bütünlüğümüzü sağlayamamamız nedeniyle bizi ve bizim gibi Sağlık Bakanlığı bünyesinde 663-45/A kapsamında sözleşmeli personel olarak çalışan diğer personeli daha da zor duruma düşürerek yaşantımızı fiziksel ve psikolojik açıdan olumsuz etkilemeye başlamıştır. 

Bu nedenle kadrolular gibi dilekçeyle eş durumu tayin hakkımız olmasını talep ediyoruz. Bu kapsamda aile bütünlüğümüzü sağlamak adına yetkililerimizden bu konuda çözüm istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim