Hekim, Tıbbi Sekreter Oldu! Hekim, Tıbbi Sekreter Oldu!

Koronavürisi ile mücadele kapsamın da 65 yaş üstü yaşlılarımıza Çıkarılan sokağa çıkma yasağı sonrası yaşlılarımızın ihtiyaçları için valilikler koordinasyonunda Vefa Sosyal Destek Grubu kurulmuştur. Kurulan bu gruplar ile iletişim için yaşlılarımız 112 numarasına yönlendirilmiştir. 

Acil durumlar için oluşturulan tek numara 112 Acil Çağrı Merkezleri Vefa Sosyal Destek Grubuna ulaşmak istiyen yaşlılarımızın çağrıları sonucu kitlenmiş acil durumu olan hasta ve yakınlarının 112 hattına ulaşım süresi uzamış adeta imkansız hale gelmiştir. 

112 Ekiplerinin hastasıma yapacağı ilaç onayı ve hastanın hangi Hastaneye götürüleceği gibi merkeze hekimlerine danışması gereken konularda dahi 112 ekipleri çağrı merkezi ile ihtiyaç sahibi yaşlılardan dolayı iletişim kuramamamaktadır. 

Corona Virüsümile mücadele kapsamında Çıkarılan 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağının ne kadar süreceği kesin olmamakla birlikte bu sürede yaşlıların vefa sosyal destek grubu aramalarından dolayı telafisi mümkün olmayan sonuçlara sebep olacak ve 112 çağrı merkezi işleyemez hale gelecektir. 

Bu yaşanan durumdan dolayı İç İşleri bakanlığı öncülüğünde Vefa Çağrı Merkezleri kurulmalı ve çağrı merkezi numarası belirlenmelidir. 

Bu şekilde yapılacak düzenleme ile 112 ye gerçekten ihtiyacı olan vatandaşımızın mağduriyeti ortadan kaldırılacaktır. 

Vatandaşımızın sağlığı için ilgili birimlerin gerekli çalışmaları ivedikle başlatmasını talep ediyoruz.

Bekir NENNİOĞLU

Adana Sağlık Sen Şube Başkanı

Editör: TE Bilişim