Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın “Mutabakat” Dedi Sosyal Medyada Tepki Yağdı Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın “Mutabakat” Dedi Sosyal Medyada Tepki Yağdı

Coronavirüsler (CoV), soğuk algınlığından Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS-CoV) ve Şiddetli Akut Solunum Sendromu (SARS-CoV) gibi daha ciddi hastalıklara kadar çeşitli hastalıklara neden olan büyük bir virüs ailesidir.

Koronavirüste vaka sayısının artmasıyla alınan tedbirler de artırılıyor. Sosyal izolasyonun büyük önem kazandığı dönemde sağlık çalışanları büyük bir özveri ile görevlerine 24 saat büyük bir özveri ile devam etmektedirler. Sağlık personelinin mesai kaybını önlemek yapılacak çağrılara hızla icabet etmeleri amacıyla görevli olduğu sağlık kuruluşuna yakın kamu misafirhanelerinde ve ilgili otellerde ücretsiz 3 öğün yemek çıkacak şekilde konaklamaları için gerekli desteğin sağlanması mücadeleye büyük oranda destek sağlayacaktır. Türkiye KamuSen ve bağlı sendikalara ait bütün konukevlerinin devletin emrine ve hizmetine verilmiştir. Büyük oteller mücadele kapsamında otellerini ücretsiz sağlık çalışanlarına tahsis etmektedirler. İlimizde de mücadeleye destek kapsamında birçok destekler verilmektedir. Sayın Valimiz ve İl Sağlık Müdürümüz gece gündüz demeden her türlü çalışmaları yürütmektedirler.

24 Mart 2020 31078 (Mükerrer) sayılı Resmî Gazete ’de yayımlanan 2280 karar sayılı Cumhurbaşkanı Kararında sağlık personelinin sağlık kuruluşuna yakın bulunan kamu sosyal tesislerinden yararlanmak isteyenler ile görevli olduğu sağlık kuruluşundan başka bir yere görevlendirenlerden ücretsiz yararlandırılması gerektiği belirtilmektedir.

İlimiz ve İlçelerdeki gerek kamu misafirlerinin gerekse otellerin ücretsiz 3 öğün yemekli olarak otel ve misafirhaneleri sağlık personelinin hizmetine sunmaları konusunda çağrımızın karşılık bulacağını ümit ediyoruz. Gümüşhane altın kalpli insanların şehridir.

Gökmen Beşiroğlu
Türk Sağlık Sen Başkan Yardımcısı

Editör: TE Bilişim