Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Mobbing İddiası Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Mobbing İddiası

14 Mart sonrası umreden dönen 10 binin üzerindeki Türk vatandaşının Ankara ve Konya'daki 5 yurtta karantina altına alınmasının ardından gözler daha önce umre ziyaretinden gelenlere çevrildi.  

Karantinaya alınanlarla ilgili olarak "Umre dönüşü şüpheli bulunanlar gelir gelmez hastaneye kaldırılıp testleri yapılmaktadır" şeklinde açıklama yapan Sağlık Bakanlığı’nın önceki umre ziyaretçileri için hangi tedbirleri alacağı ise tartışma konusu oldu.

Özellikle Şubat’ın son haftası ve Mart’ın ilk iki haftası içinde umreden gelen vatandaşların istirahat kuralına uymadığı komşuları ve akrabaları tarafından şikâyet konusu oluyor. Camilere cemaatle namaz kılmaya giden, toplu ulaşım araçlarına binen, kahvehanelerde oturan ve alışveriş merkezlerinde gezen bu kişiler hakkındaki komşu ve akraba şikâyetleri artmaya başladı. Tüm uyarılara rağmen önceki umrecilerin kayıtsız davranışlarının yakın çevrelerini tedirgin ettiği söyleniyor.

ALO 184 üzerinden yoğun şikâyetlerin sonucunda Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın konuyu titizlikle değerlendirdiği iddiaları gündeme düştü.  İddialara göre ihbar üzerine evlerinde istirahat etmesi gerektiği halde buna uymayan önceki umrecilerin evinden dışarıda yakalandığında kolluk güçleri zoruyla karantinaya alınacağı planlandığı konuşuluyor.

Editör: TE Bilişim