Doktor, Öldürdüğü Anestezi Teknikerini Tehdit Etmiş

Anestezi teknikeri Ayşe Karaman (25), 29 Temmuz sabahı, erkek arkadaşı Uzman Doktor Özgür Tarhan'ın (45), Çankaya ilçesi Dikmen Mahallesi'nde bulunan evinde ölü bulundu. İhbarı yapan Özgür Tarhan, sabah eve geldiğinde kız arkadaşını ölü bulduğunu ileri sürdü. Cumhuriyet savcısının yapmış olduğu incelemelerde, anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ın yatmış olduğu yatağın yanında bulunan komodinin üzerinde bazı ağrı kesici ve anestezi ilaçları bulundu.

Türk Profesör Özel Hastane Fiyatına İsyan Etti: Hastanemetre İşliyor Türk Profesör Özel Hastane Fiyatına İsyan Etti: Hastanemetre İşliyor

Savcılık sorgusunda, Karaman'ın kendisinden ağrı kesici ilaç istediğini, damar yolu açarak, genç kıza ilaçları verdiğini, "propofol" etken maddeli anestezi ilacı kendisinin vermediğini söyleyen Özgür Tarhan, tutuklandı. Hakkında "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan dava açıldı. Pazartesi günü Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesinde ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Erkek Arkadaşından Ayrılmak İstemiş

Özgür Tarhan'ın telefon incelemesinde, Ayşe Karaman'a gönderdiği mesajlarda Ayşe Karaman'ın evlenmeyi düşündüğü bir erkek arkadaşının olduğu ortaya çıktı. Özgür Tarhan'ın da bu ilişkiyi bildiği ve genç kıza erkek arkadaşından ayrılması için mesajlar attığı ortaya çıktı. Olay tarihinden yaklaşık 5 ay önce gönderilen mesajlarda sanık Tarhan, "Koşarak ona gitmen de ayrı acı bir durum; zavallı, beş para etmez bir adamı sevmeye devam etmek istiyorsan yolun açık olsun. Sana verdiğim sevgiyi, kıymeti, değeri üç kuruşluk adamlarda bulamazsın. Aşk tek taraflı olabilir; ama ilişki tek taraflı yürütülmez. Bana hep yalan söyledin, benimle hep kerhen bir ilişki yürüttün" ifadelerini kullandı.

Avukat: İlacın Sanık Tarafından Verildiğini Ortaya Koyuyor

Karaman ailesinin avukatı olan Tuğba Gültekin, dosyaya giren mesajların sanık Özgür Tarhan'ın Ayşe Karaman'a yönelik tek taraflı saptanlı bir şekilde aşık olduğunu belirterek,  "Mesajlarında Ayşe'nin kendisini çok peşinden koşturduğunu ifade etmektedir. Ayşe'den ise yanıt alamadığı yönünde mesajlar mevcuttur" dedi. Avukat Gültekin, belgeler arasında çelişkiler olduğunu ifade ederek, Ayşe Karaman'ın ölümüne neden olan propofol ilacının sanık Özgür Tarhan tarafından verildiğini ortaya koyduğunu iddia etti.

Editör: TE Bilişim