Döner Sermayede Artış Yolda

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) değişiklik yapılacağını, üç bakanlığın (Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı) yapacağı çalışma sonrasında SUT fiyatlarının güncelleneceğini söyledi.

Ankara’da Özel Hastaneler Platformu tarafından düzenlenen 8. Sağlık Zirvesi'nde konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Şehir hastaneleri ile özel sektörün sağladığı yüksek nitelikli otelcilik hizmetlerini kamu da sağlayarak rekabete girmiş oldu. Özellikle sağlık turizmine özel sağlık kuruluşlarının vermiş olduğu katkı ile geldiğimiz seviyeyi baz alırsak, hep birlikte büyük hedefler belirlemiş olarak harekete geçtik." diye konuştu.

Sağlık Turizmini Teşvik Edecek Çalışmalar Yürütülüyor

Mükemmeliyet merkezleri üzerinde de çalıştıklarını söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık sektörüne ek kaynak sağlayacak olan sağlık turizmini teşvik edecek çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık hizmet sunucularının uzun süredir beklediği SUT fiyatlarının güncellenmesi üzerinde de çalıştıklarını anlatarak,şunları söyledi: "Özel, kamu bütün sağlık hizmeti sunucularının SUT fiyatlarının güncellenmesi beklentisinde olduğunu biliyoruz. Hep birlikte hareket ederek SUT fiyatlarının belli bir katsayıya bağlanarak güncel tutulması gerektiği kanaatindeyim. 
Bu konuda Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak bir gayret içindeyiz."

Cinsel İstismardan Tutuklanan Doktora Tahliye, Genç Kıza İftira Soruşturması Cinsel İstismardan Tutuklanan Doktora Tahliye, Genç Kıza İftira Soruşturması

Sağlık Bakanı KOCA'nın açıklamalarına göre artık SUT fiyatlarının artırılması ile hastane gelirleri artacak  ve döner sermayeler de geçmişteki  gibi verilmeye başlanacaktır. Bu konunun çözüme kavuşturulmasından sonra artık döner sermaye ile ilgili sorunlar aşılacak tüm sağlık çalışanları emeğinin karşılığını alabilecek.

Editör: TE Bilişim