Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 81 ilden İl Sağlık Müdürleriyle, Bakan Yardımcıları ve Genel Müdürlerin de katıldığı bir telekonferans görüşmesi gerçekleştirildi.Görüşmede mevcut ve ortaya çıkabilecek ihtiyaçlar konuşulurken Bilim Kurulu'nun tecrübe ve tavsiyeleri alındı. 

İngiltere'yi Dehşete Düşüren Olay: 7 Bebeği Öldüren Hemşireye Müebbet Hapis Cezası İngiltere'yi Dehşete Düşüren Olay: 7 Bebeği Öldüren Hemşireye Müebbet Hapis Cezası

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "81 ilimizin İl Sağlık Müdürleriyle, Bakan Yardımcılarımız ve Genel Müdürlerimizin de katıldığı bir telekonferans görüşmesi yaptık. Mevcut ve ortaya çıkabilecek ihtiyaçları ele aldık. Bilim Kurulumuzun, Üniversite Rektörlerimizin tedavideki tecrübe ve tavsiyelerini paylaştık."ifadelerine yer verdi. 

Yoğun bakımda yatan hastalar ile ilgili olarak  "Koronavirüs hastalarının tedavi tablosunda bugün yeni bir gelişme var. Türkiye ölçeğinde yoğun bakım toplam hasta sayımız İLK KEZ azaldı. 6 üniversitemizden bilim insanlarımız aynı kanıda: Bu izlenen tedaviyle, tedbirlerin sonucudur. Tedbirlerle alacağımız sonuç nettir." dedi. 

Bakan Koca, sözlerini şöyle sürdürdü: " özellikle Favipiravir'i Çin daha çok entübe olan hastalar için kullanırken bizim erken dönemde kullanmamızın faydalı olabileceğini görüyoruz. Onun da özellikle yoğun bakıma geçişi düşürdüğünü ama esas yoğun bakım döneminde bizim personelimizin, çalışanlarımızın yoğun bakım pratiğinin de bunda önemli bir katkısının olduğunu görüyoruz. Her geçen gün yoğun bakımda yatan hastanın, yatış gün sayısının da azaldığını görüyoruz."

Editör: TE Bilişim