Sağlık Sen olarak yetkililerle görüşmeler gerçekleştirdikleri belirtilen açıklamada, “sorunların ne denli büyük olduğunu anlatıyor ve bu bağlamda çözüm önerilerimizi muhataplarımızla paylaşıyoruz” denildi.

Sağlık Sen olarak kamu çalışanlarına bayram ikramiyesi başta olmak üzere birinci dereceye yükselen tüm kamu çalışanlarına da 3.600 ek göstergenin verilmesi gerektiği kaydedildi.

Sağlık Sen tarafından açıklanan diğer talepler şu şekilde oldu:

Adli Tıp kurumunda görev yapan sağlık çalışanlarının ek ödeme tavan oranları düşük kalmıştır. Bu nedenle adli tıp çalışanlarının ek ödemelerini ve ek ödeme tavan oranlarının arttırılmalıdır.

Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatı, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Çalışanları ile Araştırmacı kadrosunda görev yapan sağlık çalışanlarının ek ödeme mağduriyeti giderilmelidir. Bu kurumlarda görev yapan çalışanların sabit ek ödemeleri %20 arttırılmalı ve teşvik ödeme verilmelidir.

Türkiye Genelinde Sağlık Çalışanları 2 Gün İş Bırakacak Türkiye Genelinde Sağlık Çalışanları 2 Gün İş Bırakacak

Yakın zamanda afet bölgesinde görev yapan aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarının ücretleriyle ilgili düzenleme yapıldı. Aynı düzenleme afet bölgesinde görev yapan hem depremzede hem de bölgeye geçici görevlendirilen diğer sağlık çalışanları için de yapılmalıdır.

Aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarının düşük kalan destek ve teşvik ödeme oranları artırılmalıdır.

Genel İdari Hizmetler ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı ile Lise Mezunu Sağlık Hizmetleri Sınıfının ek ödeme tavan oranları artırılmalıdır.

Yardımcı Hizmetler Sınıfı kaldırılarak mevcut çalışanların Genel İdari Hizmetler sınıfına geçirilmesi sağlanmalıdır.

Üniversite hastanelerinde görev yapan çalışanların yer değişikliği talepleri karşılanmalıdır.

Teknik hizmetler sınıfında çalışanların ve mühendislerin kariyerlerine uygun ekonomik ve özlük haklarında iyileştirici düzenlemeler yapılmalıdır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışanlarına ödenen sosyal hizmet tazminatının oranı arttırılmalı ve kapsamı genişletilmelidir.

Editör: Ertuğrul Gülmez