Bir Sağlık Çalışanının Kolu Kırıldı

Adıyaman’da görev yapan 112 acil sağlık ekibi, bugün hasta ve hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Olayda ekipte bulunan Furkan Ogan, Hacı Bayram Çetinkaya ve Sait Çoban darp edilirken, ambulans sürücüsü Hacı Bayram Çetinkaya’nın kolunda kırık oluştu.

Saldırının ardından bölgede görev yapan sağlık çalışanları ve yetkililer olayın kınandığını bildirdi. Sağlık çalışanlarının hayat kurtarmak için fedakârca görev yaptığına vurgu yapılarak, sağlık personeline yönelik şiddetin toplum sağlığını doğrudan hedef aldığı ifade edildi.

Memur Zammında '3 Kırmızı Çizgi' Açıklaması
Memur Zammında '3 Kırmızı Çizgi' Açıklaması
İçeriği Görüntüle

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı, saldırganlar hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağı öğrenildi. Yetkililer, benzer olayların önlenmesi için kamuoyunun duyarlılığına ve kolluk kuvvetlerinin hızlı müdahalesine ihtiyaç olduğunu belirtti.