Öğretmen, hemşire, polis, din görevlisinin maaş ve emeklilik ikramiyelerini artıracak olan 3600 ek göstergenin genişletilmesine yönelik Ankara kulislerinden yeni bir iddia ortaya atıldı. Buna göre 3600 ek göstergenin kapsamı kamudaki şefleri de içine alacak şekilde genişletilmesine yönelik çalışmalar yapılıyor.

Hükümet, artan enflasyona karşı vatandaşı ezdirmemek için pek çok adım atıyor.  2022 yılının ikinci yarısında düzenlenen ve 15 Ocak 2023’te devreye girecek olan 3600 ek gösterge düzenlemesinden milyonlarca memur ve memur emeklisi faydalanacak. Buna göre öğretmen, hemşire, polis, din görevlisinin ek göstergeleri 600 puan artacak. Bu durum maaşta ve emeklilik ikramiyesinde artış anlamına geliyor. Ancak kamuda şeflere, uzman personele ve teknik personele gösterge çıkmamıştı. Bu durum binlerce memurun itirazlarına neden olmuştu. TGRT Haber Ankara Müdürü Ahmet Sözcan, bu konuyla ilgili yeni gelişmeleri aktardı. Ankara kulislerine göre 3600 ek göstergenin kapsamı genişletiliyor.

Hastane Yolunu Trafiğe Kapatıp Asker Eğlencesi Yaptılar Hastane Yolunu Trafiğe Kapatıp Asker Eğlencesi Yaptılar

4 YILLIK ÜNİVERSİTE ŞARTI

Seçim öncesinden 3600 ek gösterge ile ilgili yeni gelişmelerin yaşanacağını belirten Sözcan, Ankara kulislerinden edindiği bilgileri şöyle aktardı: “3600 ek gösterge hakkında bir gelişme söz konusu. Kamuda çalışan şefler bu gelişmeyi bir süredir bekliyor. 4 yıllık üniversite mezunu ve birinci derecede olan memurların 3600 ek göstergeye alınması konusunda bir çalışma yapılıyor. Olur mu olmaz mı bilmiyorum ancak seçim öncesinde bu yönde bir çalışma başlatıldı. Dolayısıyla 3600 ek göstergenin kapsamı genişletilebilir. Nihai kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecektir.”

Editör: Ertuğrul Gülmez