Adana Şehir Hastanesi’ndeki torpilli hemşireler konusunun gündeme gelmesinden sonra kentteki tüm hastanelerdeki hemşirelerden adeta isyan yağdı.
ADANA ŞEHİR HASTANESİ YÖNETİMİ KARARLI
Adana Şehir Hastanesi’nde Başhekim Doç. Dr. Osman Çiloğlu’nun göreve gelmesinin ardından hastane bünyesinde Rönesans Holdinge kira bedeli devlet tarafından ödenen ancak hemşire yetmezliği nedeniyle bir türlü açılamayan anjiyo merkezi ile servislerin açılması kararlaştırıldı. Ancak hastanede görev yapan hemşirelerin yetersizliği nedeniyle açılamayan ve devletin kira bedeli ödeyerek kapalı tutulan alanların açılması bir türlü mümkün olmadı. Bunun üzerine Adana Şehir Hastanesi yönetimi, görevlendirme yöntemiyle başkaca yerlerde çalışıyor olarak gözüken tüm hemşireleri asli görev yerleri olan Adana Şehir Hastanesi’ne dönmeye zorladı.
TORPİLLİ HEMŞİRELER BU KEZ RAPOR ALDILAR!
İşte bu noktada Adana İl Sağlık Müdürlüğü, Adana Şehir Hastanesi’nin talebini olumlu karşılayarak görevlendirmeleri iptal ederek asli kadrolara hemşirelerin geri dönmesi adına resmi yazışmaları yaptı. Torpilli hemşireler bu kez siyasilerin kapısını aşındırın hastanenin zor koşullarında çalışmamak adına ayak sürümeye başladılar. Siyasilere konu anlatılıp ihtiyaç duyulan torpilli hemşirelerin geri görev yerlerine dönmelerinin sağlık teşkilatı adına zorunlu olduğu ifade edildi. Torpilli hemşireler bu kez rapor alarak süreyi uzatarak, daha üst düzeyden torpil bulmaya çalıştılar. İdarecilerin kararlılığı karşısında konu hemşireler rapor sürelerini bitirmeden torpil arayışlarını sürdürmeyi tercih ediyorlar.
HASTANE HEMŞİRELERİ İSYAN EDİYOR!
Torpilli hemşireler konusu gazetemizde haber olarak değer bulmasından sonra Adana’daki hastanelerde görev yaparak torpilleri sayesinde görevlendirmelerini yaptıran hemşire sayısının il genelinde 500’e yakın olduğu öğrenildi. Bu 500’e yakın torpilli hemşirelerin yüzde 80’nin de iktidara yakın sendikaya kayıtlı oldukları belirtiliyor. Torpilli hemşire sınıfına giremeyerek hastanelerde zor koşullarda çalışan hemşireler, ‘Bu bir adaletsizliktir. Biz nöbetten çıkıp, istirahata gitmemiz gerekirken ameliyata girerek 24 saatten fazla dahi çalışıyoruz. Bu adaletsiz son bulsun’ sözleriyle tepkilerini gösterdiler.