Kaza, bugün saat 14.00 sıralarında Aksaray–Nevşehir yolu üzerindeki Nakkaş Kavşağı’nda meydana geldi.
Edinilen bilgilere göre, Abdulkadir B. yönetimindeki 68 FK 81 plakalı otomobil ile Behzat K. idaresindeki 68 ARR 071 plakalı ambulans, kavşakta henüz bilinmeyen bir nedenle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle her iki araç da yola savrularak kullanılamaz hale geldi.
Kazada ambulans sürücüsü Behzat K. (57), sağlık personeli Müjde C. (28) ve Aliye K. (36), ambulans içindeki Yusuf Ali G. (35) ile refakatçileri Habibe Mert G. (8) ve Hakan G. (37) yaralandı. Otomobil sürücüsü Abdulkadir B. (37) de kazayı yaralı olarak atlattı.
İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalenin ardından Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan 7 kişinin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Kazada araçların çekici yardımıyla kaldırılmasının ardından yol yeniden ulaşıma açıldı. Çarpışmanın şiddetiyle ambulans ve otomobilin ön kısmında büyük hasar oluştu.
Yetkililer, özellikle kavşaklarda hız ve geçiş önceliğine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Polis ekipleri, kazayla ilgili inceleme başlattı.




