Depremin hemen ardından afetten etkilenen sağlık personelinin önemli kısmı da dahil olmak üzere tüm insan kaynakları ve teknik güçleriyle harekete geçtiklerini aktaran Koca, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Birlik ruhuyla hayatımızı yeni baştan inşa etme iradesiyle geleceğin kapılarını açma azmiyle üstesinden gelemeyeceğimiz şey yoktur. İçinde bulunduğumuz mübarek ayın ilhamıyla her çalışmaya daha büyüğünü ilave edeceğiz.”

“Yurdun dört bir yanından akın akın gönüllü ya da görevli sağlık personeli deprem bölgesindeki mücadelede yerini aldı. Yerinde acil sağlık hizmetleri hızla organize edildi. Kurulan sahra hastanelerinde yaralıların ilk müdahaleleri yapılarak kara, hava ve deniz koridorlarıyla diğer merkezlere sevkleri gerçekleştirildi. Bölgeden diğer illere sevk edilen yaralı sayısı yaklaşık 20 bini Hatay’dan olmak üzere toplamda 52 bini buldu. Bu, eşi görülmemiş bir tahliye operasyonudur. Deprem bölgesinde 6 Şubat’tan bugüne sağlık hizmeti verilen kişi sayısı 5,5 milyonun üzerinde.”

“Antakya Hastanemiz 22 bin metrekare oturum alanı üzerinde yaklaşık 54 bin metrekare kapalı alana sahip, 400 yatak kapasitesi olarak planlandı. Bu hastane, 80 yoğun bakım yatağı, 12 ameliyathanesi, onkoloji merkezi, kalp ve damar hastalıkları merkezi gibi ileri tedavi hizmetlerinin bulunduğu üçüncü basamak niteliğinde bir hastane olacak. İki katlı çelik konstrüksiyon olarak inşa edilecek bu hastanemizi beraberindeki barınma alanlarıyla birlikte inşallah 10 Mayıs gibi çok yakın bir tarihte tamamlamayı hedefliyoruz.”

“300 yatak kapasiteli olarak planladığımız Defne Hastanemiz ise 80 yoğun bakım yatağı, 12 ameliyathanesi ve tüm branşlarda hizmet verecek donanımıyla kısa zaman içinde inşa edilerek hizmete hazır hale gelecek. Bu hastaneyi inşallah sadece 60 gün içinde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. İskenderun’un 600 yataklı devlet hastanesi toplamda 132 bin metrekare kapalı alana sahip ve sismik izolatörlü, yani depreme karşı mukavemeti çok yüksek olacak şekilde yapılacak. Hastanede 154 yoğun bakım yatağı, 27 ameliyathane, 113 poliklinik, onkoloji merkezi, kalp damar hastalıkları merkezi bulunacak. Planlama, üçüncü basamak ileri tedavi hizmetleri verilecek şekilde yapılmıştır. ”

Defne Devlet Hastanesinin 60 gün içinde, Antakya Devlet Hastanesinin ise 10 Mayıs’ta hizmete açılmasının planlıyoruz”

“İskenderun Devlet Hastanesi 600 yataklı, sismik izolatörlü. Üçüncü basamak sağlık hizmeti verilecek bu hastanede 154 yoğun bakım yatağı, 27 ameliyathane, 113 poliklinik, onkoloji merkezi, kalp damar hastalıkları merkezi bulunacak.

Defne Devlet Hastanesi, 300 yatak kapasiteli olarak planlandı. 80 yoğun bakım yatağı, 12 ameliyathanesi ve tüm branşlarda hizmet verecek donanımı olacak. Sadece 60 gün içinde vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Mobbing İddiası Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Mobbing İddiası

Antakya Devlet Hastanesi, 400 yataklı. 2 katlı çelik konstrüksiyon olarak inşa edilecek. 12 ameliyathanesinden onkoloji merkezine, üçüncü basamak niteliğinde bir hastane olacak. 10 Mayıs’ta hizmete hazır olmayı planlıyoruz.”

Editör: Ertuğrul Gülmez