Olay, 10 Ocak 2024’te İzmir’de özel bir hastanede meydana geldi. Japonya uyruklu N.H. (34), damar yolu açan hemşire S.N.E.’nin “canını acıttığını” öne sürerek hemşirenin başına vurdu ve İngilizce küfretti. Saldırı sonrası hastanede beyaz kod verildi.

Hemşirenin Yaralanması Basit Tıbbi Müdahalelik

Hemşirenin yaralanmasının basit tıbbi müdahale ile giderilebilir nitelikte olduğu raporlandı. S.N.E. saldırgan hakkında şikâyetçi oldu.

Sanığa İki Ayrı Suçtan Para Cezası

Hazırlanan iddianamede N.H. hakkında “sağlık çalışanına hakaret” ve “kamu görevlisine yönelik kasten yaralama” suçlarından dava açıldı. Karşıyaka 3. Asliye Ceza Mahkemesi, dosyayı basit yargılama usulü ile karara bağladı.

Sanığa:

olmak üzere toplam 30 bin 600 TL adli para cezası verildi.

Sanık Avukatından İtiraz

N.H.’nin avukatı, verilen para cezasına itiraz ettiklerini açıkladı. Dosyanın üst mahkemede yeniden değerlendirileceği belirtildi.