Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yeni ek binasında 30 Kasım’da çıkan yangın, ameliyathaneyi tamamen kullanılmaz hale getirdi. Olayın ardından itfaiyenin müdahalesiyle yangın büyümeden kontrol altına alındı. Yangın sonrasında ise bina güvenliği ve alınması gereken önlemlerle ilgili ihmal iddiaları yeniden tartışma konusu oldu.
Personel Krizi Notla Duyuruldu
Yangın tartışmalarının ardından hastanede bu kez personel eksikliği iddiaları gündeme geldi. Kulak-Burun-Boğaz (KBB) doktoru Dr. Nihat Uruç, poliklinik kapısına astığı notla yaşanan duruma tepki gösterdi.
Dr. Uruç’un notunda, başhekimin asistanını kendisinden aldığı, bu nedenle hasta işlemlerinin gecikebileceği ve sekreterlik işlerini de yapmak zorunda kaldığı ifade edildi.

“Hasta Mağduriyetlerinden Ben Sorumlu Değilim” Çıkışı
Dr. Nihat Uruç, hastane yönetimini işaret eden açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Başhekim sekreterimi aldığından KBB-4 polikliniğinde aynı anda sekreter işlerini de yapıyorum. Hasta mağduriyetlerinden ben sorumlu değilim.”
Bu notun, hastanedeki iş yükü ve hizmet akışında yaşanan sorunlara dikkat çektiği belirtiliyor.
Bor Devlet Hastanesi’ne Görevlendirme İddiası
Dr. Uruç’un tepkisinin ardından Niğde’nin Bor ilçesine geçici görevlendirildiği öğrenildi. Görevlendirmenin “personel eksikliği” gerekçesiyle yapıldığı ifade edilirken, karar kamuoyunda “sürgün” tartışmalarını beraberinde getirdi.
Sağlık Çalışanları İçin “Görevlendirme” Tartışması
Yaşanan gelişme, sağlık kurumlarında geçici görevlendirmelerin hangi kriterlerle yapıldığı ve itiraz süreçleri konusunda da yeni bir tartışmayı gündeme taşıdı. Özellikle sağlık çalışanlarının, hizmet aksamasına dikkat çeken açıklamalar sonrası farklı birimlere gönderilmesi, kurum içi çalışma barışına etkisi açısından da yakından izleniyor.





