Adana nüfusunun yoğun olduğu Seyhan ilçesinin güneyinde bulunan; Akkapı, Dağlıoğlu, Hadırlı, Havuzlubahçe, Yenibey, Mıdık, Bey, Gülbahçesi, Sucuzade, Mirzaçelebi, Meydan, Dumlupınar mahallerinden vatandaşın acil bir durumda ilk başvurdukları Özel Güney Adana Hastanesi, kapatıldı. Bölgede yaşayan 500 binden fazla vatandaş mağdur oldu.

Kapanan hastanenin kamulaştırılarak, devlet hastanesine dönüştürülmesini isteyen Adanalılar, hastane önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.Güney Adana Dayanışma Platformu adına konuşanKayışlı Mahallesi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Üstekidağ, hastanenin kapanmasından dolayı yüz binlerce insanın mağdur olduğunu söyledi.

‘BÖLGEYE YATIRIM YOK’

Hastanenin kapanmasıyla çalışan 3 bin insanın ve ailelerinin de zarar gördüğünü kaydeden Üstekidağ, “Bu hastanenin, kendi bünyesinde ve çevresinde istihdama katkısı 3 binin üzerindedir. Aileleri ile birlikte 10 bine yakın insanımız, olumsuz yönde etkilenmiştir.” dedi.

Bölgede nüfus yoğunluğunun fazlalığına da dikkat çeken Üstekidağ, şöyle devam etti: “Yıllardır ağır kent gelişiminden nasibini alan bölgenin kalkınmasına ve gelişmesine katkı koyan bir yatırımın olmaması da şehir merkezine bu kadar yakın bir bölgeye yakışmamaktadır. Her anlamda büyük bir kayıp fotoğrafı şu an orada boş bir şekilde durmaktadır. Bu sürecin halkın menfaati doğrultusunda bir an önce çözüm bulması ve tekrar tam teşekküllü bir hastane olarak hizmet vermeye başlamasını tüm yetkili makamlardan önemle rica ediyoruz.”

‘EN YAKIN HASTANE 1 SAAT’

Bölge sakinlerinden Gönül Gizir Bavlı, hastanenin bölge açısından kritik önem taşıdığını kaydederek yetkililere şöyle seslendi: “Halkımız mağdur, çocuklarımız mağdur. Acil durumlarda koşup buraya gelebiliyorduk. İnsanlar yolda hastaneye giderken ölüyor. Oturduğumuz bölgeden en yakın hastane 1 saat uzaklıkta. Merkez ilçedeyiz ama hizmet alamıyoruz. Bu hastanenin devlet hastanesi olmasını tüm yetkililerden rica ediyoruz.”

Bölge sakinlerinden Necati Özen, güney bölgesinin ağırlıklı olarak maddi geliri düşük insanlardan oluştuğunu belirtti. Vatandaşların en yakın hastaneye gitmek için 4 dolmuş değiştirdiğini söyleyen Özen, “Hükümet, insan sağlığına önem veriyorsa, bu hastaneyi devlet hastanesi olarak hizmete açmalıdır.” dedi.

Bölge sakinlerinden 78 yaşındaki Dilber Asrinam, geçirdiği rahatsızlıktan dolayı tekerlekli sandalyeye mahkûm. Hastane açıkken, her türlü rahatsızlığında rahatlıkla gelip gidebildiğini söyleyen Asrinam, bir başka hastaneye ancak taksiyle gidip gelebileceğini ancak maddi durumunun buna elvermediğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Emekli Maaşlarına İlişkin Açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Emekli Maaşlarına İlişkin Açıklama

‘ESKİ ÇALIŞANLAR İŞE ALINSIN’

Hastane kapatılınca, onlarca çalışan da mağdur oldu. Suat Oğuz’un talebi de hastanenin açılıp, eski çalışanların işe geri alınması. Oğuz, “Daha önce hastanede çalışanlar boşta geziyor. Millet perişan oldu. Yetkililerden rica ediyoruz. Kapanan bu hastane devlet hastanesi olmalı ve alımlarda eski çalışanlara öncelik verilmeli.” dedi.

‘BAKANLIĞI GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ’

Vatan Partisi Adana İl Başkanı Ahmet Suseven, görevi omuzladıklarını belirterek, şöyle konuştu: “Bu hastanenin kapalı olması 500 bin vatandaşımızın mağdur olmasına sebep oluyor. Burada haklı bir talep var. Sağlık Bakanlığımızı göreve çağırıyoruz. Burayı kamulaştırıp, devlet hastanesi yapsınlar. Bu hem vatandaşın mağduriyetinin önüne geçecek hem de istihdam sağlayacak. Vatan Partisi olarak bu sürecin bir an önce çözülmesi için görevimizin başındayız ve başaracağız.”

Kaynak: Aydınlık

Editör: Ertuğrul Gülmez