Olay, geçen yıl 25 Mayıs’ta saat 13.00 sıralarında İzmir’in Menemen ilçesi Yahşelli Mahallesi’ndeki bir düğün salonunda meydana geldi.

Bir anaokulu tarafından velilere yönelik düzenlenen kahvaltı organizasyonuna katılan İzmir Şehir Hastanesi Çocuk Acil Tıp Kliniği’nde görevli pratisyen doktor Mehmet Fatih Baltacı (35) ile eşi Güler Baltacı (35), program sonrası çıkışa yöneldi.

Bu sırada bahçe giriş kapısındaki dekoratif kemer devrilerek çiftin üzerine düştü. Çiftin yanındaki kızları ise olaydan yara almadan kurtuldu.

Hastaneye Kaldırıldılar Ancak Kurtarılamadılar

Baltacı çifti ambulanslarla Menemen Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Doktor Mehmet Baltacı burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Eşi Güler Baltacı ise sevk edildiği İzmir Şehir Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Çift, Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde toprağa verildi.

Güzellik Merkezinde Sahte Doktor ve Hemşire Gözaltına Alındı
Güzellik Merkezinde Sahte Doktor ve Hemşire Gözaltına Alındı
İçeriği Görüntüle

Olay anı güvenlik kamerasına da yansıdı.

İddianame Hazırlandı, Dava Açıldı

Soruşturma kapsamında düğün salonu işletmecisi İsmet Ceylan, annesi N.C. ve babası G.C. gözaltına alındı.

26 Mayıs 2025’te adliyeye sevk edilen şüphelilerden:

  • İsmet Ceylan tutuklandı

  • Anne ve baba adli kontrolle serbest bırakıldı

Soruşturma sonunda İsmet Ceylan ve babası G.C. hakkında “taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Anne N.C. hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

Mahkeme Kararını Verdi: Baba Beraat Etti

Karşıyaka 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada savcı, tutuklu sanık Ceylan için 15 yıla kadar hapis, baba G.C. için ise beraat talep etmişti.

Bugün görülen duruşmada karar açıklandı.

Mahkeme;

  • Tutuklu sanık İsmet Ceylan’ı 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı

  • Tutuksuz sanık G.C.’nin beraatine karar verdi