İstanbul Heybeliada Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yaparken izin alıp deprem bölgesine gönüllü olarak giden doktor Sosın Fisli’ye İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturmaya tepki gösteren İstanbul Tabip Odası (İTO) dün Cağaloğlu’ndaki binasında basın toplantısı düzenledi.

HalkTV'de yer alan habere göre; İTO Yönetim Kurulu Üyesi Saffet Ercan, “Sağlık müdürlüğünün teşekkür etmek yerine soruşturma açmayı tercih etmesini üzüntüyle seyrediyoruz” dedi.

112 Personeli Yemek Ücreti 2026 Temmuz Dönemi İçin Netleşti
112 Personeli Yemek Ücreti 2026 Temmuz Dönemi İçin Netleşti
İçeriği Görüntüle

‘HAKKIMDA SORUŞTURMA AÇILDIĞINI ÖĞRENDİM’
Toplantıda konuşan Fisli, “Depremzedelere yardım etmem gerektiğini düşündüm. Aynı zamanda ailesi de Adıyaman’da bulunan bir evlat olarak aklıma gelen ilk şey bu oldu. Adıyaman’da gönüllü çalışırken iznimin tutanaklara işlenmediğini ve hakkımda soruşturma açıldığını öğrendim” ifadelerini kullandı.