Aile Sağlığı Merkezi (ASM), hala doktor ataması yapılmadığı için kapılarını halka açamıyor.
En az 3 bin kişinin yaşadığı mahallede temel sağlık hizmetlerine ulaşılamaması, vatandaşların tepkisini artırdı.
Vekilden Sağlık Bakanı'na Çağrı: "Bu Sorunu Artık Çözün"
Durumu yerinde inceleyen DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, mahalle halkının taleplerine kulak vererek Sağlık Bakanlığı’na seslendi. Bozan, “Beş aydır doktor bekleyen bu ASM nedeniyle vatandaşlar anayasal bir hak olan sağlık hizmetinden mahrum kalıyor” dedi. Bozan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Toroslar Mahallesi’nde ikamet eden yurttaşlarımız sağlık hizmeti almak için 5-6 kilometre ötedeki başka bir semte gitmek zorunda kalıyor. Bu kabul edilemez.”
Sağlığa Ulaşımda Büyük Mağduriyet
Mahallede yaşayanlar, özellikle çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalığı olan bireyler için durumun daha da zorlaştığını belirtiyor. ASM binası tam teşekküllü şekilde hazır olmasına rağmen personel eksikliği yüzünden atıl halde bekliyor. Vatandaşlar, acil durumda ulaşım imkanı olmayanlar için bu gecikmenin ciddi sonuçlar doğurabileceğini ifade ediyor.
Anayasal Hak Kâğıt Üstünde Kalıyor
Sağlığa erişim hakkının Anayasa tarafından güvence altına alındığını vurgulayan Milletvekili Bozan, “Bir devletin asli görevi, vatandaşına temel sağlık hizmetlerini sunmaktır. Ama burada açıkça ihmal söz konusu. Sağlık Bakanı Sayın Kemal Memişoğlu’na çağrımızdır: Gereken doktor atamasını derhal yapın” dedi.
Bozan: “3 Bin Kişinin Hakkı Gasp Ediliyor”
Halkın yalnız bırakıldığını belirten Bozan,
“Buradaki Aile Sağlığı Merkezi tabelası var ama doktor yok. Bu, halkla alay etmektir. 3 bin kişinin sağlık hakkı gasp ediliyor” diyerek tepkisini dile getirdi. Mahalle halkı ise yetkililere seslenerek “Biz ASM’ye değil, hastaneye gitmek zorunda kalıyoruz. Bu yük artık taşınmaz hale geldi”
diyor.