Sağlık Bakanlığı son yaptığı sözleşmeli sağlık personeli alımında arşiv araştırma süreci ile süreci uzatmakta olup, atanan personelleri maddi ve manevi yıpratmakta ve aktif tüm sağlık alanlarını mağdur etmektedir.

Fizyoterapist Simge Bayram'ın Öldüğü Kazada Ehliyetsiz Sürücü Tutuklandı
Fizyoterapist Simge Bayram'ın Öldüğü Kazada Ehliyetsiz Sürücü Tutuklandı
İçeriği Görüntüle

Atanan Sağlık Çalışanları Mağdur

Ataması yapılan personeller, atandıkları ile gidip ev, okul gibi düzenlerini kurmuş olup bakanlığın atama sürecinin tamamlanmasını beklemektedir. Bu durum ile beraber maddi ve manevi kayıplar yaşamaktadırlar. Sağlığa yeni bir nefer olacak tüm sağlık çalışanlarının biran önce atamalarının tamamlanması gerekmektedir.

Yetersiz Personel Krizi Çözülmelidir

Hali hazırda hizmet veren tüm sağlık kurum ve kuruluşları da, atanacak olan sağlık personelleri ile bir miktar rahatlamış olup daha efektif hizmet vermeye devam edecektir. Personel sayısı yetersizliği sebebi ile mağdur olan servis, birimler olduğu birçok haberde görüldüğü üzere açık ve nettir.

Yoğun Bakımda Alarm: 3 Hemşire 15 Hastaya Bakıyor
Yoğun Bakımda Alarm: 3 Hemşire 15 Hastaya Bakıyor
İçeriği Görüntüle

Kulis bilgilerine göre Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı'nın ocak ayı itibari ile personelleri başlatmasını istediği ilk maaşların ocak ayı itibari ile ödenmesi gerektiği gibi durumlarla ilgili çok sayıda bilgi sosyal medya hesaplarında dolanmaktadır.

Sağlık Bakanlığı'nın ivedilik ile bu durumu çözüp en kısa sürede sağlık çalışanları göreve başlatmalıdır.

Sendikalar Elini Taşın Altına Koymalıdır

Sendikalar ise bu duruma sessiz kalmamalı ve işe başladıklarında üye yapmaya gittikleri personellere şimdiden destek vermek zorundadırlar.