Sağlık-İş ve Tez-Koop-İş sendikalarının organize ettiği eyleme, Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası Edirne Şubesi öncülük etti.
Sendikadan Ortak Tepki: “Sabrımızla Oynanıyor”
Basın açıklamasını sendika adına Şube Başkanı Özcan Özdemir okudu. Özdemir, kamu işçilerine sunulan teklifin yetersiz olduğunu vurgulayarak, hükümetin emekçileri görmezden geldiğini ifade etti:
“Üç ay boyunca masaya hiçbir teklif getirilmedi. En sonunda gelen teklif ise emeğimizi yok sayan, adeta bir lütuf gibi sunulan, kabul edilemez bir öneridir.”
Geçim Sıkıntısı Derinleşiyor
Özdemir, yaşanan ekonomik sıkıntıların işçilerin yaşam kalitesini doğrudan etkilediğine dikkat çekti:
“Kiralar uçtu, faturalar katlandı. Çocuklarımızın beslenmesini, okul masraflarını karşılayamaz hale geldik. Uykularımız kaçıyor. Bu şartlar altında yaşamak mümkün değil.”
“Sosyal Barış Tehlikede”
Açıklamada, belirsizlik ortamının devam etmesinin hem çalışanlarda huzursuzluk yarattığı hem de sosyal barışı tehdit ettiği dile getirildi. Özdemir, “Emekçiyi oyalamak sosyal barışa zarar verir. Beklemeye tahammülümüz kalmadı. Artık yeter!” dedi.
“Gücümüzü Emeğimizden Alıyoruz”
İşçiler, sürecin uzamasına ve düşük zam tekliflerine karşı mücadele edeceklerini de net bir dille ifade etti:
“Geçinemiyoruz, susmuyoruz, geri adım atmıyoruz. Emekten gelen gücümüzü kullanır, gerekiyorsa meydanlara çıkarız.”