Türk Sağlık-Sen, 8. Dönem Toplu Sözleşme sonrası yaşanan düzenleme değişikliği nedeniyle mağduriyet yaşayan diş hekimleri için Sağlık Bakanlığı’na resmi başvuru yaptı.

Sendika tarafından yapılan açıklamada, ADSM ve ADSH dışındaki sağlık kuruluşlarında görev yapan diş hekimlerinin toplu sözleşme düzenlemesi nedeniyle teşvik ek ödemelerinde ciddi düşüş yaşadığı ifade edildi.

7. Dönem Toplu Sözleşmede Düzenleme Vardı

Başvuruda, 2024-2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşme kapsamında, ağız ve diş sağlığı merkezleri ile diş hastaneleri dışında görev yapan diş hekimlerinin, döner sermaye ödemeleri hastane ortalamasının altında kaldığında hastane ortalamasından ek ödeme almasının hüküm altına alındığı hatırlatıldı.

Memur-Sen’den Ramazan Öncesi Mesai Saatleri İçin Resmi Düzenleme Talebi
Memur-Sen’den Ramazan Öncesi Mesai Saatleri İçin Resmi Düzenleme Talebi
İçeriği Görüntüle

Ancak 2026-2027 yıllarını kapsayan 8. Dönem Toplu Sözleşme’de bu düzenlemeye yer verilmediği belirtildi.

Gelir Kaybı ve Motivasyon Sorunu

Sendika, söz konusu düzenlemenin kaldırılması nedeniyle ikinci ve üçüncü basamak sağlık tesislerinde görev yapan diş hekimlerinin teşvik ek ödemelerinde önemli düşüş yaşadığını ve bu durumun gelir kaybına yol açtığını ifade etti.

Başvuruda ayrıca bu durumun çalışma motivasyonunu olumsuz etkilediği vurgulandı.

Yeni Düzenleme Talebi

Türk Sağlık-Sen, mağduriyetin giderilmesi için yeniden düzenleme yapılmasını talep ederken, konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı’ndan bilgilendirme istedi.